E3 2017

9 juni 2017

Vrijdag 9 juni:   Check regelmatig terug naar deze update voor alle nieuwtjes en aankondigingen die gedaan worden tijdens E3. Wat verwachten we van de show! Meer Switch van Nintendo met een van de beste releases dit jaar in de vorm van Super Mario Odyssey. Meer XBox met de spierballen aankondiging Scorpio. En meer PayStation met goede games zoals de nieuwe Gran Turismo die de voorsprong van het platform in cement kan zetten. Uiteraard zullen we ook berichten over alle individuele uitgevers zoals Ubisoft, Capcom, Namco, Blizzard, etc.

Tijdens een E3 show kun je van alles verwachten. Je vindt hier de meest interessante en leuke nieuwtjes die we kunnen vinden. De show start op zondag met Microsoft, we zijn heel erg benieuwd wat Scorpio gaat brengen. Je leest snel meer over van alles en nog wat met onze persoonlijke mening over .. van alles en nog wat.. 


Zaterdag 10 juni: Ondertussen laat Microsoft deze charging stations zien. Toen iemand ons vertelde dat deze in Amerika al verkrijgbaar waren werden we niet meteen dol enthousiast nee, Microsoft brengt een nieuw laad station voor de XBox One controller... meh.. maar toen we de goto's zagen waren we op slag verliefd. Verkrijgbaar in meerdere kleuren, en het uiterlijk en pasvorm zijn uitmuntend te noemen. Pitch black lijkt wel gemaakt met de nieuwste verf technieken waarbij zwart zo zwart is dat zelfs alle welvingen en vorm lijkt te verdwijnen. Alsof je in een zwart gat kijkt. Zodra er meer bekend is over wanneer dit artikel ook in Nederland te krijgen is maken we dat direct bekend. Verwachte prijs is niet mild, 40 euro. Maar zet dat af tegen de prijs van een losse accu met laad kabel dan valt de prijs weer heel erg mee. 

Controller Gear Xbox Pro Charging Stand

Vanavond zullen we live onze bevinden van de E.A. stream posten, en nu de onthulling van Project Xbox Scorpio nadert zijn we ook daar ondertussen wat licht zenuwachtig voor. In positieve zin, Microsoft heeft aangekondigd dat hun show morgen langer dan normaal zal duren, om alle games ruim de tijd te geven, dat verteld ons dat de spierballen van Scorpio wel degelijk nut gaan hebben. 


4h53:   Assassin's Creed Origin's verschijnt 27 oktober en de box art is bekend. Het ontwikkel team heeft een beetje afkijkje en luistervinkje gespeeld om deze nieuwe Creed game wat meer op "The Witcher" te laten lijken. En dat vinden wij helemaal niet erg.

Zondag 11 juni:   E.A. heeft de doekjes van een paar onbekende projecten gehaald en tot zover stellen ze niet teleur. In "A Way Out", een game welke pas in 2018 zal verschijnen, draait alles om co-op play. Vincent en leo zijn het zat om in de gevangenis te zitten. Een komt pas net binnen en de ander zit al een tijdje vast, en ze zullen elkaar nodig hebben om, niet alleen uit de gevangenis te ontsnappen, maar ook om buiten te voorkomen dat ze weer opgepakt worden. A Way Out is volledig gemaakt om het samen spelen en kan zowel split-screen op de bank gespeeld worden als online met een vriend, maar samenwerken is de sleutel tot succes. Eindelijk een game die de co-op functie serieus neemt en niet alleen samen schietend over een vast pad als co-op play biedt. A Way Out verschijnt begin 2018.

A Way Out verschijnt begin 2018. 


Need for Speed   Need for Speed heeft na een jaar afwezigheid ook de nodige transformatie ondergaan. De een zal het niet fijn vinden dat het pure racen er van af is, de ander zal het toejuichen dat de serie weer wat nieuws probeert, en nieuw is het. Alhoewel nieuw,.. de game lijkt te hebben gekeken naar de Fast and the Furious films voor inspiratie, maar heeft ook veel weg van een andere race game uit het verleden, en wel BurnOur. Zie die impact en slo-mo's als je een auto afsnijdt en tot pulver rijdt. Dat beloofd wat voor de volledige game.

Star Wars Battlefront 2    Zo mooi heeft een Star Wars game er niet eerder uitgezien. In deze trailer kun je zien dat Battlefront en Battlefield dicht tegen elkaar liggen, en dat is goed, want Battlefield 1 is van een dusdanig hoog kwalitatief gehalte dat je bijna zou denken dat het op nieuwere hardware draait. En zo kijken wij ook naar de nieuwe Star Wars Battlefront 2 trailer, niet normaal hoe ver we zijn gekomen met graphics op game systemen.


Anthem    Deze is nog wat vroeg, maar Anthem ziet er veelbelovend uit met mooie dynamische weer effecten en verhaal lijn. Anthem is Bioware's nieuwste project na het toch wat falen van de laatste Mass Effect game. Wederom, 2018 release.


XBox One X    De nieuwste Xbox heet XBox One X (voorheen Project Scorpio) en verschijnt 7 november. De XBox One X is de krachtigste console tot nu maar meteen ook de kleinste xbox ooit gemaakt. Cool.


XBox    Over de gehele XBox briefing zijn er een paar dingen die er uit sprongen, en een paar dingen die er opvallend genoeg juist weer niet uit sprongen. Laten we beginnen met de introductie van de nieuwe XBox One x console. De unit ziet er slick uit, en is niet veel anders gemodelleerd dan het huidige Xbox One s systeem die we kennen. De verkoop prijs van 499 euro hadden we intern min of meer al verwacht, voor een nieuwe console met die rekenkracht is dit een mooi bedrag en zit Microsoft net aan de grens van wat consumenten willen betalen voor premium console gaming. Duurder, en je prijst je uit de markt, goedkoper, en dan kost het teveel geld. 499 is een prima start voor XBox One x. Maar.. De exclusieve games die Microsoft tijdens zijn live show liet zien waren wat ons betreft wat "underwhelming" te noemen. Natuurlijk wil je exclusieve games en developers aan je binden, maar Microsoft had niet genoeg knallende content om echt het verschil te kunnen maken tegenover de powerhouse die PlayStation 4 op dit moment is. Forza 7 komt dit jaar uit en maakt maximaal gebruik van de extra reken kracht die XBox One x met zich mee brengt, maar als je als tweede game een third party titel moet tonen in de vorm van Metro Exodus, dan valt er een gat die we liever met andere games gevuld hadden zien worden.

Metro Exodus   
Metro Exodus ziet er schitterend uit, maar is eigenlijk een maatje te klein om de nieuwe XBox On x te promoten. Niets ten nadele tegenover Metro, want de game beloofd veel, en de vorige Metro games waren heel erg goed, maar we missen die exclusieve in-house hard hitters van Microsoft zelf. Buiten Forza 7 was er niets uit de eigen stallen dat de release van XBox One x gaat backen dit jaar, en dat was voor ons een kleine teleurstelling.
Maar we willen niet negatief klinken want de games die er voor ons wel uit sprongen waren er zeker ook.

Forza Motorsport 7   

Deze serie geeft Gran Turismo al een tijdje het nakijken en het is interessant te zien hoe Forza Motorsport 7 het eind dit jaar op gaat nemen tegen Gran Turismo op PlayStation 4. Sony zal hard zijn best moeten doen om Gran Turismo op zijn minst net zo "goed" te krijgen als Forza. De tijd gaat het leren.

Maar naast Forza 7 zijn er een paar andere games die echt opvielen.

Ori and the Will of the Wisps   De nieuwe Ori game, Ori and the Will of the Wisps, Kippenvel kregen we van dit grafische geweld met dito ondersteunende muziek score. Als er al een game is waar we een sound track van zouden willen, dan is het wel hiervan.


The Last Night    deed ons nog het meest denken aan Konami's klassieker Snatcher, met prachtige HD werelden die heel stylish gecombineerd worden met pixel figuren en tech fades zodat er een prachtig artistiek geheel ontstaat. Doet ook wel een beetje denken aan de game Flashback, en ook dit is een ware klassieker op 16-bit systemen.


Sea of Thieves    released pas in 2018 maar ziet er door zijn lange ontwikkel tijd beter uit dan ooit. Een potentieel heel veel belovende game.


Naast al het nieuwe geweld dat getoond werd was er ook een dingetje dat ons, net als de hele zaal, een beetje emotioneel maakte. Microsoft kondigde aan niet alleen bezig te zijn met XBox 360 backwards compatibility bezig te zijn, maar ook met XBox Classic games. Dat wil zeggen dat je op Xbox One straks ook een groot deel van de eerste Xbox games kunt spelen. Crimson Skies is een van de eerste games die aangekondigd was voor de conversie treatment, maar vele titels zullen volgen. We kijken uit naar Rally Sport Challenge, Outrun, Panzer Dragoon Orta, Jade Empire, Wolfenstein, en nog veel meer zodra deze functie actief wordt eind dit jaar. Microsoft neemt de gamer serieus door zich toe te wijden aan dit project. Xbox One is met recht een nieuwe start te noemen in de Xbox geschiedenis door vanaf dit punt alles speelbaar te maken. En niet alleen zijn de games speelbaar, ze zullen per stuk onder handen genomen worden en ge-update met hogere resoluties waar mogelijk. Dit zijn hele positieve ontwikkelingen voor gamers die we met trots kunnen omarmen. Sony kan niet uitblijven, en zal hier vroeg of laat ook aan moeten geloven.

Classic Xbox games op Xbox One   


De Microsoft presentatie eindigde met een game waarvan onze monden letterlijk van open vielen. Anthem. kijk en huiver naar de gameplay trailer hieronder, Anthem released ergens in 2018.

Anthem   


Mocht je de Xbox conferentie gemist hebben, je kunt deze hieronder terug kijken.


Maandag 12 juni   
Kingdom Hearts III trailer   

Vanaf dit punt laten we de trailers zien van alle andere games die ons opvielen tijdens deze E3. Sony, Bethesda, Nintendo, Ubisoft, allemaal hadden ze interessante en gave content die we de komende maand kunnen gaan spelen. zowel Xbox als PlayStation, als Switch, en zelfs 3DS hebben ons "must play" games laten zien.

Call of Duty: WWII nieuwe gameplay